Fire nye i bestyrelsen: Derfor er der brug for FFB
October 29, 2024
Jacqueline, Ike, Jesper og Søren fortæller her, hvorfor de har valgt at gå ind i FFB-bestyrelsen og kæmpe for, at fans får indflydelse på klubben.
Der var ledige pladser i FFB’s bestyrelse, da den første ordinære generalforsamling i begyndelsen af oktober fandt sted i Hytten.
Dem valgte fire medlemmer at sige ja tak til, og de har svaret på tre spørgsmål om deres forhold til klubben og hvorfor, de vil bruge kræfter i FFB:
Hvad er dit forhold til Brøndby?
Jacqueline Berry: Brøndby er mit hjem, min havn. Efter 7 år i England som barn, flyttede min mor tilbage til Denmark, og jeg kæmpede med en følelse af ikke at hører hjemme nogen steder. Brøndby blev mit hjem. Jeg meldt mig ind i Brøndby Support, og glædede mig altid til ”Mighty Colors” kom ind brevsprækken. Da jeg var færdig med at studere, flyttede jeg til Vestegnen, og fik sæsonkort til Sydsiden. Med undtagelse af en pause, da jeg fik børn og mens de var små, har jeg altid været der. I de senere år er udebaneturene også kommet på, og i dag er Brøndby blevet en kærlighed for hele familien.”
Ike Top-Danielsen: ”Mit forhold til Brøndby begyndte i sensommeren ’97, og siden har jeg været dybt forelsket i klubben. Klubben er et fast holdepunkt i mit liv og har givet mig gode oplevelser samt venskaber for livet.”
Jesper Jacobsen: ”Jeg er født og opvokset i Brøndby og er en vestegnsdreng helt ind til benet. Jeg har været Brøndby-fan helt tilbage fra starten af 1980’erne, da Bjerregaard og Co. begyndte at rykke med klubben.”
Søren Ørn Olsen: ”Mit forhold til den øverste ledelse har været meget anstrengt de seneste par år. Jeg har svært ved at få det nye ejerskab til at rime på det fællesskab, Brøndby altid har stået for. Derfor er jeg ikke længere den samme nyforelskede skoledreng, som så Michael Laudrups lillebror blive skiftet ind et kvarter før tid ude mod Brønshøj i 1987. På den anden side er min kærlighed til klubben, og kulturen som omgiver den, kun vokset de sidste par år.
Hvorfor vil du med i FFB?
Jacqueline: ”Fordi jeg ser FFB som en vigtig spiller i Brøndbys fremtid. Foreningen er ung, men med et medlemsbase på omkring 300, er der behov for at vokse – og jeg vil gerne være med til at få gjort FFB og missionen synlig og bygge medlemstallet op.”
Ike: ”Jeg valgte at melde mig ind i FFB, da jeg allerede i opstartsfasen blev kontaktet af Jesper Friberg med henblik på at stille mine kompetencer til rådighed. Det fangede hurtigt min interesse. Jeg mener, at den fodboldpolitiske agenda er vigtig, og at vi skal være forberedt på selv de værste ting for at værne om vor elskede klubs fremtid.”
Jesper: ”Jeg vil gerne med i bestyrelsen til FBB, da jeg gerne vil være med til at hjælpe med at gøre FFB til en succes. Via mit job har jeg arbejdet meget med branding og marketing, og det tror jeg er kompetencer, som kan benyttes i FBB.”
Søren: ”At hjælpe til i bestyrelsen giver min tilværelse som Brøndbyfan en dybere mening. Som jeg ser det, er projektet lige så realistisk som alle os, der elsker Brøndby vælger at gøre det til, og den eneste rationelle vej for os at gå som tingene står. Uanset, hvad man mener om de nuværende ejere, skal vi være klar med et tilbud, de får svært ved at afvise, den dag de vil sælge. I det mindste skal vi kunne sige til os selv, at vi prøvede.”
Hvorfor er der brug for en forening som FFB?
Jacqueline: ”For at sikre Brøndbys sjæl. Jeg er realist og ved, at Brøndby aldrig bliver 100 procent fanejet, men jeg tror på, at når fans står sammen, kan vi få en plads ved bordet og være en del af at sikre fremtiden, og ikke kun som et investeringsprojekt. Vi ved alle, at styrken findes i fællesskabet, og FFB er for mig måden at samle fællesskabet, så vi er klar til at træde til og sikre, at Brøndby forbliver klubben fra Vestegnen.”
Ike: ”Der er brug for FFB for at samle Brøndby-fans tværs over Danmark og indsamle de midler, som skal investeres, således, at når det nuværende ejerskab ikke ønsker at være her mere, så kan vi stå klar til at købe os ind i klubben. En klub som Brøndby, som er så forankret i fællesskabets ånd, burde ejes af fællesskabet og ikke af udenlandske spekulanter uden en åben og direkte plan for vores elskede klub”.
Jesper: ”Der er brug for FBB til at sikre, at Brøndby IF vil eksistere og være en Superligaklub på den lange bane. Brøndby IF er født på Vestegnen og skal været ejet af fællesskabet på Vestegnen.”
Søren: ”Det gik for alvor op for mig, hvor meget Brøndby er værd i forrige sæson, da andetholdets oprykning til Serie 1 var blevet en realitet på udebane en tidlig sommerdag i Viby. Efterhånden som det massive røgslør drev væk fra den medbragte tribune kunne jeg ane silhuetten af menneskemassen, som havde taget opstilling inde på banen foran os. De var flere end vi var. Alle klappede nu taktfast, mens vi sang om en sol, der vil rejse sig påny, og om at kæmpe for det vi elsker. Det slog mig, hvor billigt vores nye ejere har fået vores klub. Vi skal gøre det bedre og gøre stoltheden kolossal igen. Brøndby er langt mere end bare et fodboldhold. Det er et stykke vaskeægte dansk kulturhistorie helt på linje med Olsen Banden og legoklodser. Det er det FFB kæmper for at bevare.